Ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι απείλησε τον Εισαγγελέα

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

«Εσύ θα τα πεις με τη ''Σέχτα Επαναστατών''. Θα δεις». Αυτή ήταν η αντίδραση του Αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι, στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλού, με ελικόπτερο στις 22 Φεβρουαρίου του 2009. Ο Ριζάι δεν δίστασε να απειλήσει τον εισαγγελέα της έδρας Γιάννη Αγγελή, αλλά και να πει στους αστυνομικούς να τον βγάλουν απο την αίθουσα γιατί δεν ήθελε να παρακολουθήσει άλλο τη διαδικασία.Ο Αλκέτ Ριζάι και η σύντροφός του, Ασπασία Μητροπία, κρίθηκαν ένοχοι για την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλού, με ελικόπτερο στις 22 Φεβρουαρίου του 2009.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον Ριζάι και τη φίλη του, γνωστή ως «Σούλα»,  για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθώς και τον ξάδελφό του, Έρβις Στεφάνι. Όμως, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τη Λούλε Μπλερίνα, αρραβωνιαστικιά  του Στεφάνι, την κήρυξε ένοχη μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ενώ ο επιχειρηματίας Χρήστος Αναγνωστόπουλος, το αυτοκίνητο του οποίου είχε χρησιμοποιηθεί στην απόδραση, κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.

Αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο Ριζάι σηκώθηκε από το εδώλιο και, απευθυνόμενος στον εισαγγελέα της έδρας Γιάννη Αγγελή, του πέταξε ένα χαρτομάντιλο, λέγοντάς του: «Εσύ θα τα πεις με τη ''Σέχτα Επαναστατών''. Θα δεις» ενώ, απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς που ήταν δίπλα του, τους είπε: «Ελάτε πάμε να φύγουμε», γιατί δεν ήθελε να παρακολουθήσει την υπόλοιπη διαδικασία.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταγράφει στα πρακτικά αυτή η ενέργεια  του κατηγορουμένου, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του συνηγόρου του Ριζάι, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε τη λύπη του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του εντολέα του, παρά μόνο εξαιτίας του φορτισμένου κλίματος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε πάντως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στην σύντροφο του Αλκέτ Ριζάι και το ζευγάρι των Λιβανέζων που μοιράζεται μαζί τους το εδώλιο. Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων, Τάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε από το δικαστήριο τη μικρότερη δυνατή ποινή για τη σύντροφο του Ριζάι, Σούλα, λέγοντας «Δυστυχώς αυτήν την κοπέλα την παρασύρει το όνομα και η μοίρα των πράξεων του συντρόφου της. Αν δεν επρόκειτο για τον Ριζάι θα είχε μια καλύτερη τύχη, την οποία θα αναζητήσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..