Εντάλματα σύλληψης για μέλη της εθνικής φρουράς στην Αλβανία

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η γενική εισαγγελία εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης των έξι αξιωματικών, έπειτα από τη μετάδοση εικόνων από τηλεοπτικούς σταθμούς, που έδειχναν μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών, δύο εκ των οποίων, πριν πέσουν νεκροί από τις σφαίρες, έδειχναν να παρακολουθούν ότι συνέβαινε χωρίς να κινούνται ή να κρατούν στα χέρια τους αντικείμενα.

Οι έξι άντρες θα αντιμετωπίσουν - με βάση τα εντάλματα σύλληψης - τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της κατάχρησης εξουσίας και υπέρβασης αρμοδιοτήτων.

Την ίδια ώρα, ηλεκτρισμένο παραμένει το πολιτικό κλίμα στην Αλβανία με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα και την αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν πυρά ευθυνών.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, από το Φιέρι, κάλεσε τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, την ερχόμενη Παρασκευή, να οργανώσουν άλλη, μεγαλύτερη συγκέντρωση μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα, με αίτημα να απομακρυνθεί η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα.

Την Κυριακή κηδεύτηκαν στο Αργυρόκαστρο και το Φιέρι, οι δύο, εκ των συνολικά τριών νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια της Παρασκευής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..