Πάνω απο 720000 δημόσιοι υπάλληλοι στο δημόσιο....!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Με αφορμή την έναρξη της απογραφής των μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν περιέλθει εις γνώση του μετά από ερωτήσεις του εδώ και έξι μήνες στα αρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με αυτά, το τακτικό προσωπικό του στενού δημόσιου τομέα (Κεντρική Διοίκηση, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) ανέρχεται σε 527.332 υπαλλήλους.  Σε αυτούς περιλαμβάνονται 217.823 υπάλληλοι στην κεντρική διοίκηση, 177.596 εκπαιδευτικοί, 48.463 υπάλληλοι σε ΝΠΔΔ και 83.450 στους ΟΤΑ (Α΄και Β΄ βαθμού).


Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα παραπάνω στοιχεία, οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα ανέρχονται σε 23.366 ενώ ο αριθμός των κληρικών ανέρχεται σε 10.139,  του ένστολου προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας σε 74.394 ενώ οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις ανέρχονται σε 92.741.

Κατόπιν των ανωτέρω, σύμφωνα πάντα με τα δοθέντα στοιχεία, το σύνολο των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο υπαλλήλων ανέρχεται σε 727.972.  Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ο Αχαιός πολιτικός εξέφρασε την απορία του για το που μπορεί να φτάσει ο τελικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.  Σε κάθε περίπτωση ανέφερε αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα τελικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της διαδικασίας, ώστε να συγκρίνουμε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Κυβέρνηση και τα οποία μου κοινοποίησε με αυτά που θα προκύψουν από τη διαδικασία της απογραφής.

Ο κ. Μπεκίρης τόνισε «πως είναι ανάγκη, έστω και τώρα και μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, να εκπονηθεί ένα 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και να οριοθετηθεί επιτέλους ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που χρειάζεται η χώρα.  Βάσει αυτού θα πρέπει να γίνονται οι προσλήψεις και θα πρέπει επιτέλους να πάψει το φαινόμενο του πλεονάζοντος προσωπικού σε ορισμένες υπηρεσίες ενώ σε άλλες το προσωπικό να μην επαρκεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών»
 
www.thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..