Προσωπική ήττα Γερουλάνου η παραίτηση Γαμπρίτσου

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ Γιώργου Γαμπρίτσου, μετά από έξι μόλις μήνες, και ενώ ο μισθός του δεν έγινε ποτέ γνωστός, αποτελεί βαριά αποτυχία για τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Γιώργος Γαμπρίτσος συγκρούστηκε με τον Γιάννη Ραγκούση για το θέμα των συμβασιούχων, επειδή με τη διακοπή χιλίων και πλέον συμβάσεων, δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες της κρατικής τηλεόρασης.
 Το ρεπορτάζ λέει επίσης ότι διαμαρτυρόταν διαρκώς για τον προϋπολογισμό θεωρώντας ότι δεν μπορεί να προσφέρει έργο και ξεχνώντας ενδεχομένως ότι σε μια χώρα υπό χρεοκοπία η ΕΡΤ δεν αποτελεί τη μείζονα προτεραιότητα. Τέλος, λέγεται ότι δεν ήθελε να μπλέξει με την επιχείρηση “καθαρά-χέρια” που έχει ξεκινήσει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με τις συνεχείς αποκαλύψεις σκανδάλων και “σκανδάλων” επί προηγούμενης διοίκησης, έχοντας πιθανώς το φόβο ότι κάποια χρόνια μετά μπορεί να βρεθεί στη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι προκάτοχοι του.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Παύλος Γερουλάνος έκανε επιλογή εντελώς ακατάλληλου προσώπου, όπως δείχνει η πρόωρη αποχώρησή του επιβεβαιώνει ότι ο υπουργός Πολιτισμού δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην επιλογή συνεργατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..