Συνεχίζουν ανυποχώρητοι την απεργία οι φορτηγατζήδες και οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010


Συνεχίζουν τη σκληρή και ανυποχώρητη στάση τους εμμένοντας στις απεργιακές τος κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης, που αντιδρούν έντονα στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις εμπορευματικές μεταφορές. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των Βυτιοφορέων, κ. Άγγελος Φάλαρης το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών.

Στο μεταξύ, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα οποία το ένα μετά το άλλο αρχίζουν να στεγνώνουν από καύσιμα, ενώ παρατηρούνται μεγάλες ουρές από ιδιοκτήτες ΙΧ που προσπαθούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται το μεγαλύτερο κύμα φυγής των αδειούχων του Αυγούστου.
Πάντως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος κινητοποιήσεων των βενζινοπωλών. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, εφόσον το υπουργείο αποφάσισε να θέσει το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση, ο κλάδος -σεβόμενος και το κοινωνικό σύνολο- δεν θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.
Το ΔΣ εξουσιοδότησε το προεδρείο, εφόσον υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις, να αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις
Έκκληση στους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε επιστράτευση, αφού επεσήμανε ότι η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη της και ο νοών νοείτε», τονίζοντας ότι αυτό που επιδιώκετε είναι η συστράτευση.
www.thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..