Ο Βασίλης Σπανούλης στο λιμάνι

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κι ενώ ακόμα δεν έχει κάτσει η σκόνη που σηκώθηκε από τη βόμβα Ίβκοβιτς, γιατί βόμβα ήταν ο Σέρβος, ακόμα και για εμάς που γνωρίζαμε ότι συζητούσε ο Ολυμπιακός μαζί του, έρχεται και μια δεύτερη βόμβα που επίσης ετοιμαζόταν από καιρό.

Η βόμβα αυτή προέρχεται από τη Λάρισα, ζυγίζει 88 κιλά και ακούει στο όνομα Βασίλης Σπανούλης. Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Σπανούλης αν δεν γυρίσει ανάποδα όχι μόνο η Γη αλλά ολόκληρο το σύμπαν από σήμερα το βράδυ θα είναι μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία χρόνια.
Οι δύο πλευρές ύστερα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις τα βρήκαν έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει πρωτάθλημα και ευρωλίγκα τα αστρονομικά πριμ που θα λάβει ο Σπανούλης ζαλίζουν ακόμα και τον πιο καλοπληρωμένο Ευρωπαίο αθλητή.

Η απόφαση του Σπανούλη να μετακομίσει στο λιμάνι δεν ήταν εύκολη αλλά φαίνεται ότι τη δούλευε από καιρό. Δεν είναι εύκολο να φύγεις από μια ομάδα που σε 4 χρόνια έχεις πάρει 4 πρωταθλήματα και να πας στους απέναντι που όλα αυτά τα χρόνια πανηγύριζες εις βάρος τους.

Από το περιβάλλον του V-Span έχει διαρρεύσει ότι οι λόγοι της φυγής δεν ήταν οικονομικοί αλλά αγωνιστικοί. Συνεπώς, η διαφορά του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ (6 εκατ. στους πράσινους - 7,5 στους ερυθρόλευκους) που θα εισπράξει σε βάθος τριετίας είναι ένας σοβαρός λόγος αλλά όχι ο σοβαρότερος για μια τέτοια απόφαση ζωής. Ο Σπανούλης ήταν δυσαρεστημένος από μια σειρά πραγμάτων στον Παναθηναϊκό και κυρίως από το γεγονός ότι δεν τον φώναξαν στις αρχές της χρονιάς για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους αλλά τον άφησαν να περιμένει δίνοντας το δικαίωμα και σε άλλες ομάδες να τον πλησιάσουν. Επίσης, ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του σε μερικά παιχνίδια έκανε το Σπανούλη να μη βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη απόφαση του Ομπράντοβιτς. Όπως και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έβαλε τον Διαμαντίδη σαν ταβάνι του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη στην ομάδα (άρα και στις διαπραγματεύσεις με τους υπολοίπους) και όχι εκείνον. Όλα αυτά μπορεί να μην ενοχλούσαν κάθε μπασκετμπολίστα, αλλά ο Λαρισινός γκαρντ δεν ήταν ποτέ ο μέσος όρος παίκτης ούτε ο μέσος όρος ανθρώπου. Είναι ένα παιδί που λατρεύει το άθλημά του, ζει για να παίζει μπάσκετ, άφησε το ΝΒΑ επειδή δεν έπαιζε πολύ ενώ ως χαρακτήρας είναι υπερβολικά εγωιστής και σιχαίνεται να χάνει. Όλοι αυτοί οι λόγοι έπαιξαν σοβαρό ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση και όχι τα χρήματα.

Και κάτι άλλο. Όσοι τον ξέρουν λένε πως ονειρεύεται τη στιγμή που θα πάρει πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για ένα παίκτη όπως ο Σπανούλης να πάρει κούπα με τη νέα του ομάδα φρενάροντας συγχρόνως τη δυναστεία της παλιάς του ομάδας. Μια δυναστεία που και ο ίδιος είχε βάλει ένα μικρό λιθαράκι ώστε να δημιουργηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..