Γιατί είναι βάσανο να δουλεύεις στη Facebook

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ναι, το Facebook έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στον κόσμο. Ναι, οι αμοιβές είναι υψηλές και η εταιρεία είναι από τις διασημότερες στον πλανήτη. Λες ότι δουλεύεις εκεί και σε αντιμετωπίζουν σαν σελέμπριτι. Αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι.

Σε μια ανοιχτή συζήτηση στο Quora, πολλοί νυν και πρώην υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων μοιράστηκαν τις πιο αρνητικές τους εμπειρίες. Φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία, αλλά δίνουν μια πολύ καλή εικόνα του πώς είναι η καθημερινότητα όταν έχεις αφεντικό τον Μαρκ Ζούγκερμπεργκ.
«ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ»
Αν και έχει μεγαλώσει και είναι πια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να νομίζει πως είναι startup. Αυτό, σύμφωνα με κάποιους υπαλλήλους της, δημιουργεί αμήχανες καταστάσεις και πρόβλημα ταυτότητας.
«Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

  «Αντικαθιστούσα μια υπάλληλο σε άδεια λοχείας και ανέλαβα καθήκοντα admin σχεδόν χωρίς ενημέρωση ή καθοδήγηση, και μάλιστα συνεργαζόμενος με δύο από τους χειρότερους μάνατζερ που έχω συναντήσει ποτέ», γράφει ένας πρώην, φυσικά, υπάλληλος.
«ΛΑΘΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ»

  «Ανέλαβα ένα πρότζεκτ λαμβάνοντας λανθασμένες οδηγίες, έπρεπε συνεχώς να μαντεύω και ήμουν καταδικασμένος εξαρχής», καταθέτει κάποιος άλλος. Μετά από 10 μέρες, και ενώ είχε κοπιάσει να το ολοκληρώσει, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να του δώσει το παραμικρό feedback. «Παραιτήθηκα επί τόπου».
«ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΖΩΑ»

  Υπάρχουν τμήματα όπου τεράστιες αίθουσες είναι γεμάτες με τραπέζια-πάγκους όπου σειρές και σειρές ανθρώπων κάθονται σχεδόν ώμο με ώμο, χωρίς το παραμικρό privacy, με θόρυβο και συνεχείς ενοχλήσεις. «Έτσι κουβαλάς ζώα, όχι έξυπνους και ταλαντούχους ανθρώπους που τους πληρώνεις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο», σημειώνει ένας άλλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..