Βαρου-Funky: Ο Βαρουφάκης έγινε κοκτέιλ στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Εκτός από το ήδη μεγάλο fun club που έχει μεταξύ ψηφοφόρων και μη, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αποτέλεσε έμπνευση και για... κοκτέιλ. Το Rover Bar στα Λαδάδικα σερβίρει από χθες στους θαμώνες του το νέο κοκτέιλ «Βαρου-φάνκι-ς», μία ιδέα του bartender Δημήτρη Κορρέ.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ο Δημήτρης παρασκευάζει τα διάσημα κοκτέιλ του, ενώ τις Κυριακές εμπνέεται τέσσερα ή πέντε κοκτέιλ ημέρας, με θεματικό προσανατολισμό και ευφάνταστα ονόματα, τα οποία συνοδεύονται από δωρεάν μπουφέ. «Την περασμένη Κυριακή φτιάξαμε funky κοκτέιλ:
 ένα Μεξικάνικο, ένα Caribbean και θέλαμε να κάνουμε και ένα Ελληνικό. Αυτή τη στιγμή, το πιο funky πράγμα στην Ελλάδα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης», λέει στο thestival.gr ο υπεύθυνος για το εγχείρημα Δημήτρης, εξηγώντας πώς κατέληξαν στο πρόσωπο.
Το κοκτέιλ «Βαρου-φάνκι-ς» περιέχει απόσταγμα μαστίχας, λικέρ πορτοκάλι και λεμόνι, ενώ σε αυτό έχουν προστεθεί bitters λεβάντας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, που προσδίδουν άρωμα και επίγευση.
«Είναι γλυκόξινο και λίγο spicy, ακριβώς όπως ο Βαρουφάκης», λέει ο Δημήτρης, συμπληρώνοντας ότι το ποτό μοιάζει σαν ελληνική μαργαρίτα.
Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει ένα αφιέρωμα κοκτέιλ την ημέρα των εκλογών. «Σκεφτόμασταν να κάνουμε κοκτέιλ για όλα τα κόμματα και να κάνουμε ένα exit poll στο Rover, αλλά τελικά... κρατήσαμε ένα επίπεδο και δεν το κάναμε», λέει με χιούμορ ο Δημήτρης Κορρές. Στην ερώτηση γιατί εμπνεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών και όχι από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο bartender του Rover Bar απαντά: «Ο Τσίπρας δεν έχει χαρακτηριστικά για κοκτέιλ. Λέει τρεις λέξεις το λεπτό. Ο Τσίπρας είναι για τσίπουρα, όχι για κοκτέιλ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Βαρου-φάνκι-ς» ξεχώρισε την Κυριακή μεταξύ των άλλων κοκτέιλ και... ξεπούλησε, ενώ όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης, στα επόμενά του σχέδια είναι ένα κοκτέιλ Podemos. Όποιος επιθυμεί, λοιπόν, μπορεί να επισκεφθεί το Rover Bar, να αποδεχτεί το challenge του Δημήτρη Κορρέ και να γίνει κοκτέιλ και ο ίδιος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..