Απολύονται οι 269 υπάλληλοι της ΑΓΡΟΓΗ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010


Την απόλυση 269 εργαζόμενων του καταργούμενου φορέα «ΑΓΡΟΓΗ» προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ύστερα από τη θύελλα που προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες του Θόδωρου Πάγκαλου. Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε «γνωστή» την ιστορία του συγκεκριμένου φορέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στάθηκε στην πρόσληψη λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2009 των 269 ατόμων, τα οποία περιέγραψε ως συγγενείς «στη συντριπτική τους πλειοψηφία» συγκεκριμένων υπουργών της ΝΔ και συνεργατών τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε επίσης ο πρόεδρος του φορέα παρότι είχε δεχθεί την εντολή της υπουργού κυρίας Κατερίνας Μπατζελή να μην προχωρήσει σε νομιμοποίηση των προσλήψεων, εκείνος δεν συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του.
Ο κ. Πεταλωτής επικαλέστηκε επίσης την ύπαρξη καταλόγου με όλα τα ονόματα των προσληφθέντων, από τον οποίο προκύπτει «το μεγάλο πανηγύρι», όπως ανέφερε, που έγινε στον φορέα.
Την υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ επανέφερε εκρηκτικά στη δημοσιότητα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega όπου κατήγγειλε παράνομες προσλήψεις στον φορέα ακόμη τον Αύγουστο του 2009
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, ενώ από το '98 μέχρι το 2009 η ΑΓΡΟΓΗ είχε 73 υπαλλήλους με προκήρυξη που υπέγραψε ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκης, «μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο» προσελήφθησαν άλλοι 269 «εξειδικευμένοι» σύμφωνα με την προκήρυξη, «επιστήμονες» για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων με το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενισχύσεων.
Ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε ότι μεταξύ άλλων οι εξειδικεύσεις των εν λόγω προσληφθέντων ήταν: γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, μακιγιέρ, δασοπόνοι, τουριστικά επαγγέλματα, δεκάδες απόφοιτοι λυκείου και φοιτητές, καθώς και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα.
Ο κ. Πάγκαλος έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα συγκεκριμένα ονόματα προσληφθέντων, οι οποίοι, όπως είπε, εμφανίζονται να έχουν συγγενικές ή άλλες σχέσεις με υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ.
www.ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..