Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας. Ποιοι οι κίνδυνοι που εγκυμονούν..

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Με συνέντευξη τύπου στο Roof Garden του Ηλέκτρα Palace, στις 11:15 το πρωί, ανακόινωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας. 

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου» τόνισε ο Κ. Γιουλέκας και πρόσθεσε : «Νοιώθω ότι χρωστώ πάρα πολλά σε αυτή την πόλη. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη Θεσσαλονίκη μας».

Οι κίνδυνοι της υποψηφιότητας Γκιουλέκα..


Ο Κώστας Γκιουλέκας τόνισε ότι ότι πρόθεση του είναι να υψωθεί «η σημαία της Θεσσαλονίκης» και «να πάει ακόμη πιο δυνατά η φωνή της στο κοινοβούλιο» και για αυτό το λόγο -όπως είπε- και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, η υποψηφιότητά του «είναι πάνω και πέρα από κομματικές σφραγίδες και από χρίσματα».
«Δεν έχω καμία απολύτως δέσμευση -και το τονίζω- με κανένα πολιτικό κόμμα, από τη στιγμή που δηλώνω την υποψηφιότητά μου, με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον και με κανένα απολύτως πρόσωπο» δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση εκλογής του «δε θα ασκήσουμε διοίκηση από το κεντρικό δημαρχείο, αλλά από κάθε γειτονιά της πόλης, γιατί θέλουμε όλες τις δυνάμεις της πόλης, ζωντανά, να είναι μαζί μας»

Στενοί, φίλοι και συνεργάτες του Μακεδόνα πολιτικού παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου δηλώνοντας το παρόν σε ακόμα ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα.

«Εγκαταλείπω το κοινοβούλιο, αν και είναι βαριά ευθύνη να είμαι βουλευτής αυτής της πόλης και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με τη ΝΔ, ακριβώς γιατί θέλω να προσφέρω σε αυτή την πόλη με όλες μου τις δυνάμεις. Το θεωρώ, ως ύψιστη υπηρεσία, ως διπλή ευθύνη» πρόσθεσε ο Κ. Γκιουλέκας.

Οι κίνδυνοι της υποψηφιότητας Γκιουλέκα

Η αλήθεια είναι πως η υποψηφιότητα Γκιουλέκα έρχεται σε μια πολύ δύσκολη πολιτική συγκυρία, καθώ οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Η απογοήτευση του κόσμου για τα κόμματα εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία πλέον και σίγουρα οι οικονομικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις εξαντλούν την υπομονή του.

Σίγουρα λοιπόν τα κριτήρια που θα ψηφίσουν οι πολίτες έχουν αλλάξει και έχουν γίνει αυστηρότερα. Κανένας δεν θεωρείται φαβορί και κανένας δεν έχει το προβάδισμα σε αυτές τις εκλογές. Ειδικότερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς πόλλα είναι τα παράπονα των πολιτών για τον απερχόμενο Δήμαρχο της ΝΔ, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Η άλλοτε αναμενόμενη και σίγουρη επικράτηση του Υποψηφίου της ΝΔ για τον "παραδοσιακά" μπλέ Δήμο της Θεσσαλονίκης αποτελεί παρελθόν γι αυτές τις εκλογές. Σε αυτό συντελεί και η "μάυρη τρύπα" εκατομμυριών ευρώ που υπάρχει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Αν και ο Κώστας Γκιουλέκας έχει "καλό" όνομα στην πόλη, δεν παύει να είναι ένας πολιτικός, βουλευτής, υφυπουργός της καταστροφικής κυβέρνησης - διακυβέρνησης Καραμανλή, κάτι που σίγουρα βαραίνει όλους τους υποψηφίους της ΝΔ.

Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει, είναι αν θα ζητηθεί απο τους βουλευτές που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να παραιτηθούν του βουλευτικού αξιώματός τους πριν απο τις εκλογές. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση μη εκλογής τους θα επιστρέψουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Λέτε να ξαναρχίσει τις εκπομπές ο κ. Γκιουλέκας;

Άλλο ένα σενάριο, το οποίο έχει αρχίσει να απομακρύνεται αλλά δεν είναι απίθανο, είναι η ταυτόχρονη διενέργεια Δημοτικών και Εθνικών εκλογών το Νοέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Γκιουλέκας χάνει μια, σχεδόν σίγουρη, ευκαιρία να Υπουργοποιηθεί ακόμη μια φορά και σε συνδυασμό με τη μη εκλογή του στο Δήμο να αποτελεί το τέλος της καρίερας του στον Πολιτικό Στίβο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μακεδόνας Πολιτικός δεν μας έχει συνηθίσει σε αποτυχίες, δεν μπορούμε να μιλάμε όμως και για σίγουρη επιτυχία υπό τις παρούσες συνθήκες....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..