Αυστραλός πρωθυπουργός δικαιώνεται για την «επίθεση» στα Σκόπια

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μετά την αθώωσή του από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την οποία είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό εις βάρος του λαού της ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, δήλωσε στην πολιτειακή Βουλή ότι «κανείς δεν πρόκειται να με φιμώσει, ούτε να με εμποδίσει να εκφράσω τις απόψεις μου πάνω σε θέματα ιστορικής αλήθειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης».


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη Βουλή, ο Ραν είπε: «Πριν από καιρό η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με είχε ενημερώσει ότι η αυτοαποκαλούμενη Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει καταγγελία εις βάρος μου. Με κατηγόρησαν για ρατσισμό και ότι σε μια ελληνική εκδήλωση αποκάλεσα τους Σκοπιανούς ''κλέφτες'' και ότι είπα πως προκαλούν προβλήματα».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Βουλή πως εξήγησε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον του λαού της ΠΓΔΜ.

«Άσκησα, όμως, κριτική στην ηγεσία της χώρας, λέγοντας ότι "επιχειρεί να κλέψει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας”».

Μιλώντας πέρυσι στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Αδελαΐδας, ο Ραν κατηγόρησε, παράλληλα, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ότι «εξάπτει τα πάθη κατά επικίνδυνο τρόπο και δημιουργεί ένταση με την Ελλάδα».

Ο Ραν πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν έχει κατηγορήσει τη Βρετανία που δεν επιστρέφει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως και την τουρκική κυβέρνηση για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου. «Στο παρελθόν μίλησα κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και για τα πυρηνικά τεστ των Γάλλων στον Ειρηνικό», συνέχισε για να υπογραμμίσει:

«Απορρίπτω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τα κίνητρά μου ήταν ρατσιστικά. Αντιθέτως, είμαι υπερήφανος για τους αγώνες μου κατά του ρατσισμού».

www.zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..