Wikileaks : Πιο "Σικέ" πρωτάθλημα δε γίνεται (!!!)

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα που αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο, το σάπιο σύστημα που καθορίζει τα πάντα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο; Σύμφωνα με το Wikileaks, την ιστοσελίδα, που με τις αποκαλύψεις της έχει συνταράξει συθέμελα ακόμη και τις ισχυρότερες κυβερνήσεις στον κόσμο, και βγάζει στη φόρα τα άπλυτα «μικρών και μεγάλων», τα πάντα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο καθορίζονται από τον Οκτώβρη του 2008, ύστερα από τη μυστική συμφωνία των Κωστάκη Κουτσοκούμνη, Μιλτιάδη Νεοφύτου και Φοίβου Ερωτοκρίτου, με στόχο το διαμοιρασμό εξουσιών, χρήματος και τίτλων.


Σύμφωνα λοιπόν με το Wikileaks :
Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν το φθινόπωρο του 2008 σε ξενοδοχείο της Πάφου και εκεί συμφώνησαν την παρασκηνιακή, εσαεί, εκλογή του Προέδρου της ΚΟΠ στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, και την ταυτόχρονη εναλλαγή των δύο ομάδων στην κορυφή, σε ότι αφορά την κατάκτηση των πρωταθλημάτων.

Κάτι που συμβαίνει με μαθηματική ακρίβεια από τότε, αλλά και με τον τρόπο που ξενίζει πια και τον τελευταίο απλό φίλαθλο. Σημειώνεται εδώ ότι η συμφωνία των τριών ισχυρών ανδρών συνέπεσε με την απόφαση Πλατινί για αλλαγή των κληρώσεων των προκριματικών γύρων του Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που άνοιξε το δρόμο στις Κυπριακές ομάδες για τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και των μεγάλων κονδυλίων της UEFA προς τις Ομοσπονδίες των διαφόρων χωρών (τα οποία φυσικά στην Κύπρο διαχειρίζεται ο Κ. Κουτσοκούμνης).
Οι αιτίες της «Συμφωνίας»: Φοβήθηκαν Ανόρθωση και Σάντη:
Οι τρεις άνδρες είδαν το μεγάλο κίνδυνο της δημιουργίας παντοκρατορίας εκ μέρους της Ανόρθωσης ύστερα από την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και των προοπτικών που διανοίγονταν για αυτήν. Από τη μια η ομάδα της Αμμοχώστου αποκτούσε τεράστια οικονομική ισχύ, έχοντας στον πάγκο έναν άνθρωπο με λαϊκό έρισμα που τα «έχωνε» με κάθε ευκαιρία στην Ομοσπονδία κατηγορώντας την ηγεσία της περίπου ως άσχετη με το Ποδόσφαιρο (θυμηθείτε π.χ. το ξέσπασμα Κετσπάγια στο Σούπερ Καπ εκείνης της περιόδου). Από την άλλη στο πρόσωπο του Ανδρέα Σάντη έβλεπαν τον ισχυρό άνδρα που θα μπορούσε πια να «χτυπηθεί» στα ίσα με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Λίγους μήνες πριν, οι Φοίβος Ερωτοκρίτου και Μιλτάδης Νεοφύτου ανέλαβαν "καραβοκύρηδες στα υπερωκεάνεια" που λέγονταν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια αντίστοιχα.
Τηρείται κατά γράμμα η «Συμφωνία Κυρίων»

Έτσι, σε πρώτη φάση, «δημιουργήθηκε» η «κρίση» στην ομάδα της Αμμοχώστου, που οδήγησε στο «ξεδόντιασμα» του μεγάλου αντιπάλου σε αγωνιστικό, διοικητικό, και οικονομικό επίπεδο. Οι δύο «μεγάλοι» της Λευκωσίας, είχαν έτσι, όλο το δρόμο ελεύθερο να εφαρμόσουν τα σχέδια τους. Όσοι κάνουν “flash back” σε εκείνη τη χρονιά (2008-09), θα θυμηθούν ότι ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε από το Δεκέμβριο κιόλας τη ξέφρενη κούρσα με τις 16 συνεχόμενες νίκες που τον οδήγησαν τελικά με άνεση στην κατάκτηση του τίτλου. Χρειάστηκε βέβαια να κερδίσει και τρεις φορές την Ομόνοια κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία. Η συνέχεια γνωστή. Από την πρώτη Ευρωπαϊκή χρονιά πέτυχε διάνα, αφού επιτεύχθηκε ο στόχος των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και του πακτωλού χρημάτων που εισέρρευσε.

Ταυτόχρονα, για το 2009-10 η συμφωνία προέβλεπε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ομόνοια. Όλοι θυμούνται τη διαιτητική έυνοια που έτυχε η ομάδα της Λευκωσίας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αλλά και τη ξαφνική και ανεξηγητη «κατάρρευση» του ΑΠΟΕΛ, που δεν έχανε από τη Τσέλσι και την Ατλέτικο εκτός έδρας, αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει τον Εθνικό και τη Σαλαμίνα στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Φυσικά το σενάριο ολοκληρώθηκε με την πλήρη αντιστροφή των δεδομένων μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών. Τρεις νίκες η Ομόνοια επί του ΑΠΟΕΛ σε 20 μέρες, και η Ομόνοια πρωταθλήτρια. Το «γλυκό» χάλασε τον περασμένο Αύγουστο, αφού το «τριφίλλι» δεν μπόρεσε να επαναλάβει το επίτευγμα των «γαλαζοκιτρίνων» σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή επιτυχία.

Ωστόσο η «Συμφωνία Κυρίων» συνεχίζει να τελεί εν ισχύ (2010-11) και απόδειξη δεν είναι άλλη από το φετινό «περίπατο» του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα (ήδη κέρδισε δύο φορές την Ομόνοια), την ώρα που οι διαιτησίες που «απολαμβάνει» φέτος η ομάδα του Φοίβου Ερωτοκρίτου δεν έχουν καμία σχέση με την «αντιμετώπιση» που έτυχε πέρσι. Έτσι για 3η συνεχόμενη χρονιά η συμφωνία εφαρμόζεται κατά γράμμα και μάλιστα οι αντιδράσεις χρόνο με το χρόνο μειώνονται, αφού οι «παίχτες» της, έχουν μάθει πια να την εφαρμόζουν με λιγότερο προκλητικό, προς τους υπολοίπους, τρόπο.
Ταυτόχρονα υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αποφασίστηκε να ισχύσει και για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο (2011-12). Ήδη, οι κινήσεις Κουτσοκούμνη να βάλει την Ομόνοια στην Εκτελεστική από το παράθυρο, και η «σιωπή» του ΑΠΟΕΛ επί του θέματος, δείχνουν το τι θα επακολουθήσει το ερχόμενο καλοκαίρι στις αρχαιρεσίες της ΚΟΠ. Επανεκλογή Κωστάκη στην Προεδρία. Ο ΑΠΟΕΛ θα τα δώσει όλα στο Τσάμπιονς Λιγκ, και θα «κάνει τόπο» στην Ομόνοια σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, για να της δώσει άλλη μια ευκαιρία να κυνηγήσει τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Μια άλλη παράμετρος σύμφωνα με το Wikileaks είναι και η στάση των προπονητών των δύο ομάδων : Το «παιγνίδι» φαίνεται να το γνωρίζει και να το αποδέχεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα, αποπροσανατολίζει συνεχώς, ολόκληρο το φίλαθλο κοινό από τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με το φετινό τίτλο. Ο Τάκης Λεμονής δεν αποδέχτηκε να κάτσει όλη τη χρονιά να εισπράττει τη δυσαρέσκεια του κόσμου συμμετέχοντας σε ένα εκ των προτέρων αποφασισμένο πρωτάθλημα και αποχώρησε, ύστερα και από τον τρόπο με τον οποίο είδε την ομάδα του να χάνει στον Α΄ γύρο από τον αιώνιο αντίπαλο (3-0). Αυτός που αργά κατάλαβε τι «παίζεται» γύρω του, ήταν ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Εξού και η δήλωση του ότι, «αυτό που συμβαίνει, πρώτη φορά το βλέπω στην καριέρα μου». Εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί, αλλά ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που πήρε από το Μιλτιάδη Νεοφύτου στη συνάντηση της περασμένης βδομάδας, ότι στη νέα περίοδο, πρωταθλήτρια θα αναδειχτεί η Ομόνοια, και θα έχει έτσι την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής συμμετοχής, μεταπείστηκε και θα συνεχίσει στον πάγκο των «πρασίνων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου..